De rol van edelstenen in de moderne spiritualiteit

In het oude Egypte en andere culturen uit de oudheid geloofden mensen dat edelstenen een breed scala aan gezondheidsvoordelen hadden. In moderne tijden worden edelstenen voornamelijk gebruikt voor sierdoeleinden. Sommige mensen geloven echter nog steeds dat je gezondheidsbonussen kunt krijgen van bepaalde edelstenen en mineralen. Sommigen gebruiken edelstenen als onderdeel van hun spirituele oefeningen om energievelden te herstellen, vrede te krijgen en liefde en veiligheid te bevorderen.

In sommige geloofssystemen worden edelstenen op bepaalde delen van het lichaam geplaatst, ‘chakra’s’ genaamd, om genezing te bevorderen. In andere systemen kan het verkrijgen van gezondheidsvoordelen van edelstenen net zo eenvoudig zijn als het dragen van een sieraad dat is gemaakt met een specifieke edelsteen.

RozenkwartsRozenkwarts

Een populaire edelsteen, de roze getinte rozenkwarts zou helpen bij het genezen van hartzeer. Nauw verbonden met liefde, lijkt de rozenkwarts een rustgevende, zachte energie te hebben die een geagiteerde drager kan kalmeren. Om het meeste voordeel te halen uit een rozenkwarts, draag je de edelsteen aan een hanger om je nek. Hierdoor blijft de steen dicht bij je hart en helpt hij emotionele wonden te sluiten, zelfliefde te bevorderen en je hart open te houden voor positieve relaties.

Een geschenk van een rozenkwarts kan een geweldige boodschap zijn voor iemand die door een scheiding, uiteenvallen, vervreemding van het gezin of een worsteling met eenzaamheid en gebrek aan innerlijke vrede gaat.

Granaat

De prachtige, diepe tinten rood in de granaat zouden dragers energie geven, wat hen zou kunnen helpen bij het omgaan met gezondheidsproblemen. Draag granaat om je hele systeem een ​​boost te geven, je lichaam te revitaliseren en je emotionele welzijn te bevorderen door je zelfvertrouwen te vergroten. De steen zou ook bescherming bieden tegen kwaad en slecht karma. Draag je granaat overal, maar in de buurt van het hart wordt gezegd dat het optimaal is.

AmethistAmethist

Een prachtige paarse edelsteen, de amethist zou de drager kracht, moed en vrede brengen. Deze voordelen kunnen genezing bevorderen. Het is een rustgevende steen met vredige eigenschappen, met een stille energie die ook zou moeten helpen creativiteit los te laten.

Omdat de steen zulke rustige eigenschappen heeft, is het een geweldig cadeau voor iedereen die lijdt aan angst, stemmingsstoornissen en verslavingen. Draag het overal om de geestelijke en lichamelijke gezondheid te bevorderen.

Parel

Een mooie parel komt van nature voor in een oester en kan in vele tinten, vormen en maten voorkomen. Parels zouden het hele lichaam in balans brengen en positieve, gelukkige gevoelens bij de drager creëren. In traditionele Aziatische medicinale systemen worden parels gebruikt voor de behandeling van zieke spijsverteringssystemen, vruchtbaarheidsproblemen en hartproblemen.

Tegenwoordig wordt parelpoeder in make-up gebruikt om een ​​stralende teint te verkrijgen. Sommige mensen denken dat het ook kan worden gebruikt om veel huidaandoeningen zoals rosacea te behandelen.

Maansteen

De angstaanjagend mooie, witte, heldere of regenboogkleurige maansteen zou dragers helpen om evenwicht te bereiken, met name vrouwen. Sinds de oudheid gebruiken reizigers deze edelsteen als een beschermende talisman. Maansteen sieraden zijn gebruikt om angst, depressie en slapeloosheid te verlichten en om creativiteit te bevorderen. Sommigen geloven dat deze edelsteen ook kan helpen bij het bestrijden van de kwalen van zowel ouderdom als kindertijd.

edelstenen spiritualiteit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *