Mijn spirituele ochtendritueel: een meditatie, half uurtje yoga en een lekkere oolongthee

Al tijden heb ik een vast ochtendritueel. Ik moet er niet aan denken om er vanaf te stappen. Het biedt me zoveel goeds waar ik de hele dag profijt van heb.

meditatieStarten met meditatie

Sinds ik mijn ochtend start met mediteren, heb ik nooit geen moeite meer met uit bed komen. Ook ervaar ik dat deze routine me een enorme boost geeft voor de rest van de dag. Als ik wakker word, doe ik niets anders voordat ik mediteer. Het is zo heerlijk dat ik op dit moment zeg maar nog niet helemaal ‘aan sta’. Ik zou het echt iedereen aanraden om zo in stilte met jezelf de dag te beginnen. Er zijn nog totaal geen prikkels op me af gekomen en meestal kom ik uit een diepe slaap. Om die reden zijn zowel geest als lichaam nog volmaakt ontspannen. Het lukt me daardoor veel beter om te mediteren. Meestal stel ik direct een intentie. Ik heb tenslotte nog de hele dag voor me. Heb jij dit nog nooit gedaan, maar heb je er wel zin in? Start dan met een korte meditatie. De kans is groot dat je er dan mee doorgaat en dat je na verloop van tijd, net als ik, niet meer zonder kan.

yogaHalf uurtje yoga

Nog helemaal in trance en vol rust dankzij mijn meditatiesessie, pak ik daarna mijn yogamatje. Als ik al niet genoeg energie heb gekregen van het mediteren, dan zorgt dit halve uurtje yoga wel voor wat nog ontbreekt. Deze krachtige start van de ochtend kan ik iedereen aanraden, zelfs voor complete beginners. Mijn lijf heeft tenslotte urenlang stil gelegen. Voordat er weer van alles van mijn lichaam en mijn organen wordt gevraagd, mogen ze van mij rustig opwarmen tijdens de yoga-oefeningen. Meestal heb ik ’s avonds mijn mat al klaargelegd. Ik hou mijn pyjama vaak aan en ik zorg voor een flesje water. Het liefst begin ik met de zonnegroet. Deze is rustig en ik heb alle tijd voor mijn ademhaling. Na de meditatie en de yoga is het de hoogste tijd voor een kop oolongthee.

oolongtheeEen heerlijke oolongthee

Mijn eerste bakje thee wordt ook wel ‘zwarte draakthee’ genoemd. Na mijn yoga en meditatie voel ik me verre van een draak, maar dat mag de pret niet drukken. De thee komt van bladeren van dezelfde theeplant waarvan groene en zwarte thee wordt gemaakt. Het verschil zit hem vooral in de manier waarop de thee bereid wordt. Oolong thee is namelijk half gefermenteerd en zwarte thee volledig. Groene thee juist helemaal niet. Ik houd van de smaak. Deze is niet zoet, maar ook niet echt bitter. Juist de fruitige, wat milde smaak spreekt mij aan. Natuurlijk is deze thee heel arm aan calorieën en ik merk dat ik me er echt heerlijk energiek door voel. Uiteraard ben ik blij dat er veel gezondheidsvoordelen aan deze thee verbonden zijn. Zo is er minder kans op tandbederf en ook schijnt het cholesterolgehalte erdoor omlaag te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *